Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Oradea, au efectuat joi, 25 mai, șase percheziții domiciliare, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie până în prezent, cele cinci persoane, cu vârste între 19 și 26 de ani, ar fi comercializat, în repetate rânduri, în municipiul Oradea, droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis și 3 CMC.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a acestora, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 37 de grame de substanță cristalizată 3 CMC, 20 de grame de cannabis, 16 capsule cu pulbere albă, psihoactivă, cinci hard diskuri externe, două laptopuri și un telefon mobil.

De asemenea, au fost descoperite două arme neletale, supuse autorizării, trei arme de tip airsoft, o cutie cu 99 de capse detonante, 10 cartușe cu proiectil din cauciuc, 1,614 kilograme de proiectile metalice, 825 de grame de tuburi de cartuș fără capsa detonantă, 41 de cartușe de diferite calibre, acestea urmând a fi supuse expertizării.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, cele cinci persoane fiind conduse la sediul DIICOT Oradea, în vederea audierii.

Ulterior, față de cele cinci persoane a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, iar vineri, 26 mai, două dintre acestea vor fi prezentate la Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.