În timp ce executau o misiune comună împreună cu AJVPS Bihor, pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal/braconajului piscicol, pe malul drept al canalului colector, în apropierea stăvilarului Tămașda, jandarmii au observat trei bărbați care se deplasau pe dig. 

Oamenii legii s-au apropiat de aceștia procedând la legitimarea și controlul bagajelor. Astfel, s-a constatat că cei trei dețineau ilegal asupra lor 7 plase, dintre care 6 monofilament, iar una din material textil, însumând 210 m de plasă; 2,258 kg de plumb pentru plasă; 3 papiote de ață; o barcă artizanală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei în cauză practicau pescuitul, folosind plase de tip setcă monofilament și fără a deține autorizație de pescuit. Jandarmii le-au întocmit celor trei bărbați actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deţinere sau folosire a uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute și pedepsite de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale. Plasele deținute ilegal au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării. Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor impuse de legislația în vigoare.