Un tânăr de 22 de ani, din Oradea, care a evadat, joi, din Satu Mare, a fost prins de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Episcopia Bihor în colaborare cu lucrători din cadrul Penitenciarului Oradea, aflați în timpul unei misiuni de patrulare.

Poliţiştii l-au depistat pe tânărul evadat, joi, în jurul orei 22.30, în trenul care circula pe relaţia Halmeu – Oradea. Joi dimineaţa, acesta a evadat de la punctul de lucru situat la Palatul Justiţiei din municipiul Satu Mare, unde se afla încarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani şi 9 luni în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. El le-a spus poliţiştilor că dorea să ajungă la Oradea ca să îşi vadă mama, bolnavă de cancer. Tânărul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și predat reprezentanților Penitenciarului Oradea. "Deţinutul Varga Adalbert, în vârstă de 22 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, clasificat în regim semideschis, a fost capturat în jurul orei 22.25, în staţia CFR Biharia, de către o echipă mixtă formată din doi lucrători de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Episcopia Bihor şi un lucrător din cadrul Penitenciarului Oradea. Acesta a fost depus la Penitenciarul Oradea şi a fost transferat la Penitenciarul Satu Mare", precizează un comunicat transmis de Penitenciarul Satu Mare. Deţinutul, care îşi efectua pedeapsa în regim semideschis, a părăsit punctul de lucru din incinta Tribunalului Satu Mare.
"În legătură cu fapta săvârşită, administraţia Penitenciarului Satu Mare a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi în funcţie de rezultatele acesteia se vor dispune măsurile legale. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani", arată Penitenciarul Satu Mare.