Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Aleșd, bănuit de ultraj contra bunelor moravuri, agresiune sexuală și hărțuire a fost reținut de polițiștii orădeni. El este acuzat că a urmărit în mod repetat o femeie, în Oradea. 

Polițiștii Biroului de Combaterea Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus, marți, în urma administrării probatoriului, reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 39 de ani, din localitatea Aleșd, bănuit de comiterea infracțiunilor de ultraj   contra bunelor moravuri în formă continuată (5 acte materiale), agresiune sexuală și hărțuire.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 28 august– 18 septembrie a.c., în timp ce o femeie de 46 de ani, din municipiul Oradea, se afla pe stradă, în zona Dimitrie Cantemir – Muntele Găina – Războieni, ar fi urmărit-o pe aceasta în mod repetat, fără drept sau interes legitim și, de fiecare dată când a întâlnit-o, ar fi comis acte explicite de exhibiționism în fața acesteia, iar într-unul dintre cazuri ar fi atins-o în zona intimă, cauzându-i astfel o puternică stare de temere”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Miercuri, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe cel în cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus față de bărbatul de 39 de ani măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din   cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului.