Pompierii militari bihoreni au stins vineri, 17 mai, un incendiu izbucnit într-un bloc de locuințe de pe strada Tudor Vladimirescu, reușind să limiteze pagubele la o fereastră, un scaun și un covor.

Incendiul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02.10. Un cetățean a sunat la 112 sesizând ISU Bihor cu privire la producerea unui incendiu la un bloc de locuințe cu șase etaje, de pe strada Tudor Vladimirescu din Oradea.

La adresa precizată, s-au deplasat în cel mai scurt timp, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de stingere și un echipaj de pompieri paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța SMURD a subunității.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta în balconul unui apartament situat la etajul 3, în aproximativ cinci minute, reușind să împiedice propagarea acestuia la încăperile locuinței și la apartamentele învecinate.

De asemenea, pompierii au verificat toate apartamentele blocului, pentru a se asigura că nu există eventuale victime intoxicate cu fum și au procedat la ventilarea locuinței afectate de incendiu, care era inundată cu fum și a casei scării. Nu s-a impus evacuarea locatarilor.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea necorespunzătoare a unei lămpi cu petrol.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar pagubele au fost limitate de pompieri la o fereastră, un scaun și un covor.