Peste 34 de tone de deșeuri au fost oprite să intre în țară la punctele de trecere a frontierei Borș II și Nădlac II în ultimele 24 de ore. Acestea erau transportate în două automarfare.

În vama Borș II, într-un TIR condus de un român s-au găsit 13,464 de tone de deșeuri, produse de la o societate comercială din Belgia, care erau destinate unei firme din România, informează ITPF Oradea.

Într-un alt automarfar, condus tot de un cetățean român, la PTF Nădlac II, s-au găsit 21,14 tone de produse din aluminiu. Acestea proveneau de la o firmă din Austria și erau destinate unei societăți comerciale din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin comisariatelor Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu care, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au stabilit că șoferii nu dețin toate documentele necesare importului de deșeuri, în consecință nu s-a permis accesul celor două autovehicule pe teritoriul României.