Președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al R.Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit deschide.md. Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu.

Președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al R.Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, susțin sursele Deschide.MD. Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele noastre susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţa la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chişinău.

Dodon ar fi vizat la ora actuală în şase dosare, inclusiv în „Dosarul Sacoşa”, ce a fost deschis fostului şef de stat după apariţia unor imagini în care Vlad Plahotniuc, fostul şef al Partidului Democrat, i-a înmânat lui Dodon o pungă neagră în care s-ar fi aflat o sumă de bani în vederea achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor, a transmis timpul.md.

Percheziţii vor avea loc şi la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova şi o casă de locuit din Sadova.

Procurorii Anticorupţie îl bănuiesc pe Igor Dodon de comiterea infracţiunilor: coruperea pasivă, acceptarea finanţării pdodonartidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.