Un tânăr de 19 ani, din Gurbești, a fost identificat cu operativitate de polițiști după ce a acroșat un pieton, în timp ce conducea fără permis și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. 

Accidentul a avut loc duminică, 17 ianuarie, la ora 17.53. În timp ce conducea un motociclu neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere corespunzător, pe drumul comunal 147, în Gurbești, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat un bărbat de 59 de ani, localnic, care se deplasa pe marginea părții carosabile.

După producerea evenimentului, tânărul de 19 ani a părăsit locul accidentului rutier fără încuviințarea poliției, fiind identificat cu operativitate de polițiștii rutieri beiușeni și depistat la domiciliu. În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni ușoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Beiuș continuă cercetările.

 

A mințit că era la volan

Tot duminică, polițiștii Biroului Rutier Oradea au continuat verificările efectuate pentru soluționarea unui eveniment rutier fără victime, produs pe 16 ianuarie, la ora 12.38, la intersecția B-dului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu din Oradea, când conducătorul unui autoturism care circula pe strada Tudor Vladimirescu, la intersecția cu B-dul Decebal, a efectuat un viraj la dreapta și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula din sens opus, acroșându-l, iar apoi și-a continuat deplasarea.

În acest caz, o femeie de 46 de ani, din Oradea, este bănuită de polițiști că ar fi declarat în fals ca ea ar fi condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier, dar din verificările efectuate și administrarea probatoriului în cauză, polițiștii îl bănuiesc pe un bărbat de 24 de ani, din Sâniob, că ar fi condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, față de bărbatul de 24 de ani, și „fals în declarații”, față de femeia de 46 de ani.

 

Băut la volan

Un bărbat de 45 de ani, din Aleșd, este cercetat penal după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea cu o concentrație alcoolică ridicată. Incidentul s-a petrecut duminică, în jurul orei 19.10, pe DN 1, în Oșorhei, când polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Aleșd, în timp ce conducea, pe direcția Aleșd – Oradea, un ansamblu auto format din autoutilitară cu semiremorcă.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,22, mg/l alcool pur în aerul expirat.