Un accident mai puțin obișnuit s-a petrecut luni, 26 septembrie, la ora 13.00, pe una dintre străzile principale ale Oradiei.

În după-amiaza zilei de luni, 26 septembrie, un tânăr șofer, în timp ce se afla la volanul unui camion cu număr de Alba, a avariat două mașini parcate regulamentar pe strada Libertății din Oradea. Cea care a fost afectată destul de serios aparține unei cunoscute companii teatrale independente din oraș, iar proprietarul autovehiculului nu știe, până în acest moment, în ce mod își va recupera paguba, având în vedere că șoferul a fugit de la locul accidentului, abandonând camionul în mijlocul șoselei.

„Am fost anunțați de către doi angajați de la Digi, a căror mașină de serviciu a fost și ea lovită. După 2-3 minute, când am ajuns, la locul accidentului era un echipaj de poliție format din doi agenți. Șoferul tirului a fugit de la locul faptei, abandonând autotrenul în mijlocul străzii și blocând complet circulația. Un angajat la parcări a urcat la volanul tirului, pe care l-a parcat regulamentar, înlesnind, astfel, circulația. La insistențele mele de a identifica conducătorul auto, agentul s-a răstit că nu e treaba mea, eu vorbindu-i pe un ton civilizat”, ne-a mărturisit proprietarul mașinii grav avariate.

Polițiștii orădeni au identificat atât proprietarul autocamionului, cât și pe șoferul care a plecat de la locul tamponării. Acesta din urmă va fi sancționat contravențional, iar permisul îi va fi suspendat.

„Din păcate, în acest moment, nu avem nicio siguranță că ne vom putea repara microbuzul, neavând informații despre șoferul vinovat. Mai mult, consider că nu trebuia să se permită plecarea tirului de la locul accidentului, fără să avem polița de asigurare a acestuia, pentru a ne repara mașina, care este vitală pentru activitatea noastră de spectacole. Vorba românului: „Prinde orbul, scoate-i ochii...”, a menționat interlocutorul nostru.

„Conducătorul auto implicat în evenimentul rutier fără victime a fost identificat de polițiștii rutieri. Acesta va fi sancționat contravențional, potrivit prevederilor Codului Rutier și, totodată, îi va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 30 de zile, pentru că nu s-a prezentat la poliție în termenul prevăzut de lege, respectiv 24 de ore”, ne-a declarat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.