Judecătorii Tribunalului Bihor au emis mandate de arestare preventivă pe numele a doi bărbaţi, prinşi de poliţişti în flagrant, în timpul unei tranzacţii cu cannabis.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea sunt cei care au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc. Acestea au fost prinse în flagrant delict, în municipiul Oradea, în timp ce ar fi deținut asupra lor aproximativ 80, respectiv 40 de grame de canabis (drog de risc), destinate comercializării.

“Din actele de urmărire penală a reieșit faptul că una dintre persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis, iar, la data de 18 martie a.c., ar fi achiziționat de la cealaltă, drogul de risc, în scopul revânzării”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Luni, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea celor două persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Marţi, 19 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.