O crimă comisă pe marginea unui drum din județul Bihor a fost surprinsă de camerele de supraveghere. O femeie și-a strangulat fratele și l-a abandonat pe câmp.

O crimă șocantă a avut loc miercuri seara, între Oradea şi Sântadrei. O femeie și-a strangulat fratele cu o funie, în timp ce se deplasau înspre locuinţa din Sântandrei. Crima a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe drum, iar din imagini se vede că cei doi fraţi mergeau împreună pe banda destinată bicicletelor. Cel mai probabil, după mers, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar în mână ținea o sticlă pe care la un moment dat o așează pe asfalt.

Bărbatul în vârstă de 42 ani a fost găsit mort, joi dimineaţa, de un trecător, iar anchetatorii i-au refăcut traseul cu imaginile de pe camerele de supraveghere.

Oamenii legii au aflat că crima s-a comis la ora 21.47, femeia sugrumându-și fratele timp de 20 de minute, plecând de la locul faptei la ora 22.07, după ce s-a asigurat că victima nu mai are puls. Femeia se numește Luminița Leuca și și-a recunoscut faptele, fapt pentru care a fost arestată pentru 30 de zile.

Pe camerele de supraveghere sunt observaţi cei doi care merg la pas pe pista de biciclete. În dreptul unui refugiu, cei doi sunt văzuţi în picioare, iar la un moment dat se prăbuşesc la pământ: fiind probabil momentul când femeia a scos frânghia din buzunar şi a început să-şi stranguleze fratele, târându-l într-o zonă întunecată, deoarece pe drum circulau multe maşini.

În referatul cu propunere de arestare înaintat instanţei de judecată, procurorii atrag atenţia asupra gravității faptei comise de femeie şi subliniază hotărârea cu care a săvârşit fapta, „fiind necesar să strângă frânghia în jurul gâtului victimei aproximativ 20 de minute, timp în care, deşi a obosit şi o dureau mâinile, nu a dat drumul la strânsoare".

„Lăsarea în libertate a inculpatei reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică, echivalând cu lipsa unei reacții colective ferme față de fapta comisă, afectează echilibrul social firesc, creează o stare de indignare, de dezaprobare, de temere și insecuritate socială, stimulează presupunerea că justiția nu acționează suficient de ferm împotriva unor manifestări infracționale de accentuat pericol social și poate încuraja şi alte persoane să comită fapte asemănătoare", au arătat anchetatorii.

Pentru infracţiunea comisă femeia riscă până la 25 ani de închisoare.