Doi tineri din Oradea au fost arestați preventiv după ce, marți, au fost prinși în flagrant de către polițiștii și procurorii bihoreni, în parcarea unui centru comercial, în timp ce încercau să vândă 113 pastile de ecstasy contra sumei de 800 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de IPJ Bihor, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Oradea au prins în flagrant delict doi bărbați, în timp ce ar fi încercat să vândă 113 pastile de ecstasy. Alte 1.135 de pastile conținând droguri   de mare risc au fost descoperite la reședințele acestora.

„În parcarea unui centru comercial din municipiul  Oradea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT – ST Oradea au prins în flagrant delict doi tineri, de 22 și 26 de ani, ambii din Oradea, bănuiți de trafic intern de droguri de mare risc. Aceștia au fost depistați în timp ce ar fi încercat să comercializeze 113 pastile de ecstasy, în schimbul unei sume de bani”, se arată în comunicatul IPJ Bihor. În aceeași zi, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor două persoane, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT au efectuat trei percheziții domiciliare, două în Oradea și una în Hidișelu de Sus. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 1.135 de   comprimate inscripționate cu un logo, iar, în urma expertizării, a reieșit că ar conține un amestec de amfetamină, MDMA și cocaină, droguri de mare risc. Au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele celor două persoane. După audierea de către procurorul DIICOT, a fost dispusă reținerea ambelor persoane, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor în cauză. „În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie - martie 2021, în repetate rânduri, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpații au procurat, au deţinut în vederea vânzării şi au vândut comprimate de ecstasy, către diverși consumatori de pe raza județului Bihor. La data de 02.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de 113 comprimate de ecstasy în schimbul sumei de 800 de euro”, se arată într-un alt comunicat, transmis de Biroul de presă al DIICOT.