Curtea de Apel Oradea a redus pedeapsa cu închisoarea pentru un bărbat care și-a abuzat sexual fiica în vârstă de 13 ani de la 6 ani la 4 ani și 6 luni. Decizia instanței este definitivă.

Potrivit deciziei Curții de Apel Oradea, bărbatul este obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului. „Curtea de Apel Oradea admite apelul declarat de inculpatul Colța Iulian Cosmin împotriva sentinţei penale din 30 septembrie pronunţate de Judecătoria Oradea și reduce pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată de la 6 ani închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsă pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenţie. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului. Decizia este definitivă”, se arată în postarea instanței.

Judecătoria Oradea l-a condamnat în 30 septembrie pe Iulian Cosmin Colța la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, în formă continuată. De asemenea, i-a interzis exercitarea drepturilor părinteşti și dreptul de a comunica cu persoana vătămată B.A. pe durata executării pedepsei. „Instanța dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Colţa Iulian-Cosmin, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ) și îl obligă să plătească părţii civile B.A. reprezentată legal de directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în decizia Judecătoriei Oradea. Surse judiciare au declarat că Iulian Cosmin Colța a beneficiat de reducerea pedepsei în baza articolului 396 din Codul de procedură penală, în condițiile în care acesta și-a recunoscut fapta. Bărbatul a fost arestat preventiv în vara acestui an, acuzat de infracțiuni la viața sexuală, în fapt că ar fi întreținut relații sexuale cu fiica sa minoră încă de anul trecut, când fata era în vârstă de 13 ani. Aceasta este un copil problemă, care a dispărut de mai multe ori de la domiciliul din Oradea, dar și de la DGASPC Bihor, unde fusese internată. În august 2018 fata și-a înjunghiat bunica cu mai multe lovituri de cuțit pentru că i s-ar fi interzis să își mai vadă tatăl. Fiind minoră, fata nu a răspuns penal pentru fapta sa”, au spus sursele citate.