Un deţinut condamnat la o pedeapsă de 30 de ani pentru omor calificat a decedat la spital, azi, după ce, săptămâna trecută, şi-a incendiat celula.

Reprezentanţii Penitenciarului Oradea au transmis că deţinutul a murit în spital. „Vă informăm că azi, 15.08.2022, la ora 7.38, deținutul B.D, repartizat în regim de maximă siguranță, condamnat la o pedeapsă de 30 de ani, pentru infracțiunea de omor calificat, care a incendiat camera de deținere în data de 10.08.2022, ca urmare a alterării stării de sănătate, a decedat la Spitalul Clinic Județean Oradea”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Despre decesul persoanei condamnate, conducerea Penitenciarului Oradea  a anunțat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul de Medicină Legală și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care efectuează cercetări în cauză. 

Săptămâna trecută, în 10 august, tot penitenciarul anunţa că un deținut aflat în custodia Penitenciarului Oradea, cunoscut cu afecțiuni psihice, repartizat în regim de maximă siguranță, a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deținut. În timp ce deținutul cu care era custodiat participa la o activitate psihologică, bărbatul a incendiat camera de deținere cu saltelele aflate în dotarea încăperii. Incendiul a fost lichidat imediat de către personalul Penitenciarului Oradea şi a fost solicitat, prin apel la numărul unic de urgență 112,  un echipaj de terapie intensivă SMURD Oradea. Deținutul care a provocat incendiul, după acordarea primului ajutor de către personalul medical de specialitate din Penitenciarul Oradea, a fost transportat, în stare conștientă, la Spitalul Județean de Urgență pentru acordarea de îngrijiri medicale, alături de 3 polițiști de penitenciare participanți la lichidarea incendiului, pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare, din motive de siguranță.

La nivelul Penitenciarului Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului.