Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri, fiind principalul suspect în cazul unei femei de 68 de ani ucisă în Oradea, la sfârşitul lunii noiembrie. Victima a fost găsită moartă în propria locuinţă din Velenţa, vecinii fiind cei care au sunat la 112 îngrijoraţi că nu o mai văzuseră pe femeie de cinci zile.

Crima a fost descoperită în 3 decembrie, după ce pompierii au ajuns la apartamentul pensionarei de 68 de ani, alertaţi de vecinii care nu o mai văzuseră de câteva zile. Femeia a fost găsită decedată, cu mai multe lovituri în zona capului. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă şi au început cercetările. Principalul suspect în acest caz, Florin Mircea Lomotă, a fost reţinut şi arestat preventiv săptămâna trecută, el fiind acuzat de omor şi tâlhărie.

„Din mijloacele de probă administrate în cauză, rezultă că există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunile de omor, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 din C. pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 din C. pen. şi tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 233 C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 din C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 C. pen. constând în aceea că în data de 26.11.2018, pe fondul unei posibile divergenţe, inculpatul, în timp ce se afla în locuinţa victimei, din Oradea, i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un corp contondent dur la nivelul capului, care au provocat fracturi viscerocraniu şi care împreună cu fracturile de la nivelul creierului şi învelişurilor, produse prin căderea victimei, au dus la decesul acesteia.

Totodată, după ce inculpatul i-a aplicat lovituri repetate persoanei vătămate, i-a smuls un lanţ de aur de la gât şi o brăţară de la mână, două inele de pe degetele acesteia, sustrăgând totodată un telefon mobil marca Samsung şi un laptop, aparţinând victimei”, se arată într-un extras al referatului de arestare transmis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

„Din analiza probelor administrate în cauză rezultă că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, dat fiind faptul că inculpatul a comis fapte de violenţă gravă contra vieţii şi patrimoniului. În consecinţă, considerăm că privarea de libertate a inculpatului este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, stare de pericol evidenţiată şi concretizată prin gravitatea faptelor ce fac obiectul prezentului dosar, raportată la ansamblul circumstanţelor reale şi personale care determină ca măsura să capete caracter proporţional în raport de gravitatea acuzaţiei”, se mai arată în referat. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile a suspectului.