Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Salonta, a fost reținut și ulterior arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce ar fi încercat să vândă o tânără în scopul exploatării sexuale, contra sumei de 400 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, miercuri, la ora 20.45, în localitatea Sanislău, judeţul Satu Mare, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au prins în flagrant delict un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce ar fi încercat să vândă, contra sumei de 400 de euro, o tânără, de 23 de ani, din Sanislău, în scopul practicării prostituției. „În cauză s-a stabilit că inculpatul H.A. găzduia o persoană de sex feminin în vârstă de 23 de ani, pe care dorea să o ofere spre vânzare în vederea exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției oricărei persoane dispuse să se deplaseze până la domiciliul inculpatului în vederea efectuării tranzacției.
La data de 8 aprilie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului în timp ce acesta încerca sa tranzacționeze victima, contra sumei de 400 de euro”, se arată într-un alt comunicat, transmis de DIICOT. „Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele celui în cauză, iar după audierea acestuia de către procurorul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bihor. Joi, 9 aprilie a.c., acesta a fost prezentat la Tribunalul Bihor, iar magistrații au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile”, a precizat comisarul șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de persoane. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.