Poliţiştii şi procurorii antidrog orădeni au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a două persoane anchetate pentru trafic de droguri respectiv deţinere de stupefiante pentru consum propriu.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, respectiv deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu. „Din actele de urmărire penală a reieșit că, în perioada ianuarie - mai 2024, una dintre persoanele cercetate ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanță psihoactivă (2 - MMC) către consumatori din județul Bihor. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate peste 45 de grame de substanțe psihoactive (2 - MMC și 4 - CPD), porționate și ambalate, în scopul vânzării, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reținut că, la data de 17 mai 2024, ar fi deținut, la domiciliul său, o cantitate de cocaină destinată consumului propriu”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor. La aceeași dată, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de prima persoană cercetată și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru cea de-a doua. La data de 18 mai 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a primei persoane, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.