Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat joi, 26 ianuarie, acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 86.225 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare. 

Astfel, 52 din sancțiunile aplicate au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 19 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 19 pietoni, șapte bicicliști, șapte sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, patru pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, tot patru pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de timp „mâini libere”, una pentru lipsă ITP, iar 42 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Pe de altă parte, tot joi, 26 ianuarie, la ora 19.04, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, localnic, care, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Morii din localitatea bihoreană Sânmartin, a acroșat un autoturism parcat regulamentar, continuându-și deplasarea până pe strada Ștefan cel Mare din localitate, unde a acroșat un cap de pod. Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 34 de ani, care conducea autoutilitara, prezenta o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.