Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Oradea, au prins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 25 de ani, în timp ce încerca să vândă droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, marți, 21 aprilie a.c., într-o parcare din municipiul Salonta, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT – ST Oradea au prins în flagrant delict un bărbat de 25 de ani, din Salonta, bănuit de trafic de droguri de mare risc. “Acesta a fost prins în timp ce încerca să valorifice 42,2 grame de amfetamină, drog de mare risc. Totodată, la locuința acestuia, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, alte 2,5 grame de cannabis și 10 grame de amfetamină, pregătite pentru a fi comercializate, precum și un cântar de mare precizie. Cele aproape 55 de grame de droguri au fost indisponibilizate în vederea expertizării”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bărbatului, iar după audierea acestuia de către procurorul DIICOT – ST Oradea, a fost dispusă reținerea sa, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bihor. La rândul lor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au anunțat, tot prin intermediul unui comunicat, că au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului K.K.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. ‘În cauză s-a stabilit că, inculpatul K.K.Ș. are preocupări pe linia traficului de droguri de mare risc, respectiv cumpără de la persoane necunoscute amfetamină, pe care mai apoi o comercializează către diverși consumatori de pe raza județului Bihor. La data de 21.04.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului K.K.Ș., imediat după ce acesta a comercializat cantitatea de 42,2 grame de amfetamină.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate alte 10 grame de amfetamină şi 2,5 grame de cannabis”, se arată și în comunicatul DIICOT. Anchetatorii au mai precizat că sunt continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.