Un adolescent din Oradea a ajuns la spital, miercuri seara, după ce, în urma unui conflict spontan avut tot cu un adolescent, a fost tăiat cu un briceag în zona gâtului. Victima a fost operată iar agresorul este cercetat pentru tentativă de omor, procurorii solicitând arestarea lui preventivă. 

Potrivit informaţiilor transmise de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, miercuri, 22 iunie, la ora 20.18, IPJ Bihor a fost sesizat prin 112 că, într-un parc de pe strada Agricultorilor din municipiul Oradea, a avut loc o altercaţie în urma căreia o persoană a suferit leziuni.

„Poliţiştii orădeni s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, iar din primele investigaţii efectuate s-a stabilit că doi tineri din Oradea, care se cunoşteau, au avut un conflict spontan, pe baza unor discuţii care au degenerat, în urma căruia unul dintre ei i-a provocat celuilalt leziuni tăiate la nivelul gâtului", se arată într-o informare transmisă de comisarul șef Alina Fărcuța.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii au pornit pe urmele agresorului, acesta fiind identificat şi prins miercuri seara, joi dimineaţa fiind şi reţinut. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au transmis ieri că pe numele agresorului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, fiind solicitată și arestarea preventivă a adolescentului. ”Inculpatul M.V.A și persoana vătămată S.D.I în vârstă de 15 ani, au avut un schimb de replici, inculpatul cerându-i imperativ persoanei vătămate să se pună în genunchi în fața lui și să își ceară scuze pentru că l-ar fi jignit anterior. Întrucât persoana vătămată nu s-a conformat și a rămas în picioare, inculpatul a pus mâna stângă pe umărul persoanei vătămate, iar cu mâna dreaptă în care avea un cuțit tip briceag i-a aplicat o lovitură în zona gâtului, respectiv în regiunea antero-laterală cervicală, provocându-i o plagă tăiată cu dimenasiunea de 10 cm și cu interesare vasculară, leziune care necesită un număr de 20-25 de zile de îngrijiri medicale dacă nu vor surveni complicații”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul Bihor. Potrivit aceleași surse, agresorul a fost reținut iar procurorul de caz a formulat referat cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Referatul împreună cu dosarul cauzei a fost trimis, spre competentă soluționare, la Tribunalul Bihor.