Un autoturism s-a răsturnat pe drumul care leagă Beiuşul de Stâna de Vale. Primele echipe ajunse la faţa locului au asigurat autoturismul, pentru a nu cădea de pe versant.

Mai multe echipe au intervenit duminică, la un accident rutier produs la circa 5 kilometri de staţiunea Stâna de Vale. O maşină s-a răsturnat, iar salvamontiştii – primii care au ajuns la faţa locului - au asigurat vehiculul pentru a nu cădea de pe versant. S-a creat un culoar de siguranţă pentru evacuarea victimelor.

„Patrula SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor care asigură permanenţa în zona staţiunii Stâna de Vale – masiv Bihor-Vlădeasa, la solicitarea ISU Crişana Bihor, intervine la un accident rutier, cu trei victime, produs la circa 5 km de staţiune, alături de echipajele ISU şi SMURD”, au anunţat salvamontiştii bihoreni.

Aceştia au precizat că a fost alertat şi un elicopert SMURD.

„Fiind prima echipă de intervenţie ajunsă la faţa locului, salvatorii montani au trebuit întâi să asigure autovehiculul răsturnat pentru a prevenii alunecarea acestuia pe versant şi să deschidă o cale de acces, în siguranţă, spre vehicul.

Ulterior, medicul echipei, voluntar în cadrul SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, alături de medicii echipajelor SMURD şi SAJ, ajunse la faţa locului, au procedat la evaluarea victimelor şi acordarea primului ajutor”, au precizat salvamontiştii.

Potrivit acestora, dat fiind că niciuna dintre victime nu prezenta leziuni vizibile grave, elicopterul SMURD a fost întors din drum, pacienţii fiind preluaţi de ambulanţe pentru a fi duşi la spital în vederea efectuării unor investigaţii complete.