Accident spectaculos în Oradea, din fericire fără victime. În fața magazinului Penny de pe bulevardul Ștefan cel Mare, sâmbată în jurul orei 16.00, pe sensul spre Gara Oradea dinspre intersecția cu str. Transilvaniei, un autoturism în care se aflau trei tineri a spulberat un copac aflat pe marginea bulevardului.

Potrivit primelor informații, șoferul avea o viteză de aproximativ 100 km la oră și o alcolemie de peste 1 la mie. Imediat după accident unul dintre tineri a ieșit din mașină și a fugit de la locul accidentului, iar conducătorul auto a fost reținut pentru investigații suplimetare.

La fața locului a fost deplasat și un echipaj de pompieri care a degajat zona pentru fluidizarea traficului rutier, care a revenit la normal în aproximativ o oră. Mașina avariată a fost trasă într-o parcare din imediata apropiere a locului accidentului.

UPDATE

Conducătorul auto a fost reținut de polițiștii rutieri bihoreni, după ce a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea sub influența alcoolului. Polițiștii au descoperit în autoturismul acestuia peste 3.800 de țigarete nemarcate, care au fost confiscate.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, sâmbătă, în jurul orei 15.50, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din comuna Paleu, care, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea, aflându-se sub influența alcoolului, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit un copac, care, în urma impactului, a căzut peste un autoturism. Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,00 mg./l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în autoturismul condus de acesta 194 de pachete de țigări (3.880 de fire de țigarete) nemarcate, de diferite mărci. În ce privește țigaretele nemarcate descoperite de polițiști în autoturismul condus de acesta, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, potrivit prevederilor Codului Fiscal, iar țigaretele nemarcate au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul de 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a şoferului.