Premierul Ungariei, Viktor Orban a respins planurile Uniunii Europene privind combaterea schimbărilor climatice. Orban a sugerat că măsurile ecologice vor duce la creşterea costurilor cu energia din Europa şi a catalogat măsurile drept utopice.

„Noile reglementări de mediu vor duce la creşterea preţurilor iar acest lucru va favoriza distrugerea clasei de mijloc. Măsurile sunt de bun simţ pe de o parte şi fantezia pe de alta. Iar fantezia utopică ne omoară şi din cauza asta avem probleme cu preţul energiei”, a declarat Viktor Orban.

Comentariile premierului maghiar vin la mai puţin de două săptămâni de Conferinţa ONU privind schimbările climatice din Glasgow, atunci când liderii mondiali se vor întruni pentru a discuta şi a negocia soluţii în privinţa schimbărilor climatice.

Atât analiştii, cât şi Comisia Europeană au declarat că principalul catalizator al creşterii costurilor electricităţii în Europa a fost creşterea preţurilor la gaze, care sunt de cinci ori mai mari decât preţurile de anul trecut.