Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a catalogat, prin intermediul unei postări pe Twitter, decizia revistei Time de a o desemna pe activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg „Personalitatea Anului 2019” ca fiind „ridicolă.”

 

În cadrul aceluiași mesaj, Trump i-a recomandat adolescentei să fie mai calmă și să meargă la un film cu prietenii.

„Atât de ridicol!”, a scris Trump, făcând referire la distincția acordată lui Thunberg. „Greta trebuie să lucreze la problema ei privind gestionarea furiei, iar apoi să meargă la un film cu un prieten. Liniștește-te, Greta, liniștește-te!”, a adăugat președintele american.

În replică, Thunberg și-a modificat descrierea de pe Twitter la scurtă vreme după publicarea mesajului președintelui american. „Sunt o adolescentă care lucrează la problema ei privind gestionarea furiei. În acest moment mă liniștesc și urmăresc un film cu un prieten”, a scris aceasta.

Greta Thunberg, adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani care a inspirat milioane de tineri din întreaga lume să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice, a fost desemnată „Personalitatea Anului 2019" de revista Time, devenind cea mai tânără căştigătoare a acestui premiu.