Al doilea suspect identificat în cazul Skripal, Alexander Mishkin, a fost declarat în anul 2014 „erou al Rusiei”, titlu onorific oferit de președintele rus Vladimir Putin, relatează site-ul de investigații Bellingcat, care a făcut publică identitatea reală a bărbatului.

Conform investigațiilor făcute de site-ul Bellingcat, Mishkin, în vârstă de 39 de ani, este doctor militar în cadrul Serviciului rus de Informații și se crede că a călătorit în Salisbury sub numele de Alexander Petrov.

Jurnaliștii publicației online au declarat că au folosit mai multe materiale publice și informații obținute de la surse din cadrul investigației pentru a-l identifica pe suspect. Autoritățile britanice nu au confirmat momentan identitatea acestuia.

Alexander Mishkin a fost decorat de către președintele rus Vladimir Putin în anul 2014, pentru munca sa în cadrul operațiunilor din Ucraina. Același titlu a fost primit și de către primul suspect identificat, Anatoliy Vladimirovici Chepiga, pentru participarea la aceleași misiuni.

Mishkin a fost recrutat de către Serviciul de Informații rus în anul 2010, în perioada în care acesta își finaliza studiile în domeniul medical.

Autoritățile de la Moscova au refuzat să comenteze informațiile apărute privind doctorul Mishkin. Jurnaliștii publicației Bellingcat au obținut o poză din momentul în care doctorul a fost decorat de către președinte, care se află în posesia bunicii acestuia. De asemenea, aceștia au discutat cu mai multe persoane din Loyga, orașul natal al lui Mishkin, care l-au identificat pe bărbat ca fiind persoana din imaginile făcute publice de către polițiști.

Luna trecută, publicația a făcut public numele real al primului suspect, Anatoliy Chepiga, informația fiind confirmată ulterior de autoritățile britanice. Administrația de la Moscova a negat acuzațiile.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecți susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar „în calitate de turiști”. Mai multe surse susțin că Guvernul britanic cunoaște adevăratele identități ale ambilor suspecți.