Moscova recrutează sirieni pentru a lupta în Ucraina, în timp ce invazia Rusiei este pe cale să se extindă şi mai mult în oraşe, potrivit unor oficiali americani citați de Wall Street Journal.

 

Publicația scrie că Rusia, care operează în interiorul Siriei din 2015, a recrutat în ultimele zile luptători de acolo, în speranţa că expertiza lor în lupta urbană poate ajuta la cucerirea Kievului, potrivit a patru oficiali americani. Mişcarea indică o potenţială escaladare a luptelor în Ucraina, au declarat experţii.

Nu este clar câţi luptători au fost recrutaţi, dar unii se află deja în Rusia, pregătindu-se să intre în conflict, potrivit unui oficial.

Potrivit unei publicaţii cu sediul în Deir Ezzor, Siria, Rusia a oferit voluntarilor din această ţară între 200 şi 300 de dolari "pentru a merge în Ucraina şi a opera ca gărzi" pe o perioadă de 6 luni.

Cu voluntari din alte ţări care se îndreaptă spre Ucraina, conflictul din această ţară ar putea deveni un nou centru de greutate pentru luptătorii străini, a declarat Jennifer Cafarella, cercetător în domeniul securităţii naţionale la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington, D.C.