Bătălii uriașe se dau în apropiere de Kiev, a anunțat vineri primarul orașului Vitali Klitschko. Forţele ruseşti folosesc o biserică drept centru de comandă al operaţiunilor din nord-vestul capitalei.

Lupte uriașe au izbucnit la nord și est de Kiev, a declarat primarul capitalei ucrainene Vitali Klitschko.

Într-un avertisment adresat locuitorilor, Klitschko a declarat că în Kiev „riscul de a muri” este acum „destul de ridicat" și a îndemnat civilii care doresc să se întoarcă să amâne decizia

„Riscul de a muri (în Kiev) este destul de ridicat și de aceea sfatul meu pentru oricine dorește să se întoarcă este, vă rog, să ia puțin mai mult timp", a declarat Klitschko, potrivit Sky News.

Acest avertisment vine după ce guvernatorul regional al Kievului a declarat că forțele rusești încep să se retragă din unele zone din jurul capitalei.

Forțele rusești folosesc o biserică din apropierea Kievului pentru a lansa un asalt asupra capitalei ucrainene, a afirmat un înalt oficial al administrației americane, citat de Sky News. Biserica folosită s-ar afla la 22 de mile nord-vest de Kiev.

„Personalul militar se află atât în incinta bisericii, și pe terenul acesteia, cât și în zona rezidențială din jur”, a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

De asemenea, acesta nu a furnizat dovezi în susținerea afirmațiilor sale.

În timpul discuțiilor de pace de la Istanbul din această săptămână, negociatorii de la Kremlin au promis că își vor reduce „drastic" operațiunile atât la Kiev, cât și la Cernigău.

Cu toate acestea, ulterior au apărut rapoarte conform cărora forțele rusești au continuat să bombardeze Cernigău.

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce președintele ucrainean Volodymyr Zelenski declara că nu crede că trupele rusești se retrag în mod voluntar din Kiev și Cerngău, ci că sunt „împinse înapoi" de rezistența ucraineană.