Oficialii ucraineni afirmă că a fost ucis un al patrulea general rus, iar pentru ei este un semn că generalii Moscovei sunt din ce în ce mai mult forțați să conducă ofensiva de pe front.

Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a afirmat pe Telegram că forțele ucrainene l-au ucis pe generalul-maior rus Oleg Mitiaev în timpul luptelor de la periferia orașului Mariupol, din sud-estul țării, scrie BBC, care menționează că nu a putut verifica în mod independent această afirmație. 

Oficialii de la Moscova nu au comentat încă informațiile privind moartea lui Mitiaev.

Gerashchenko a scris că Mitiaev a fost comandantul diviziei 150 de pușcași motorizați și a postat o fotografie în care susține că este ofițerul mort. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat, de asemenea, moartea unui alt general rus în timpul discursului său nocturn de la Kiev, dar nu l-a numit. Sunt informații cum că Rusia are aproximativ 20 de generali în Ucraina, care conduc invazia.

Vinerea trecută, oficialii occidentali au spus că un al treilea general rus a fost ucis de forțele ucrainene, fiind vorba despre generalul-maior Andriy Kolesnikov, comandantul Districtului Militar de Est, potrivit CNN.

Joi, CNN a relatat că generalul-maior rus Andrey Sukhovetsky a fost, de asemenea, ucis în timp ce lupta în Ucraina. Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Forțelor Terestre Ruse, a murit pe 28 februarie „în timp ce îndeplinea o misiune de luptă în timpul operațiunii speciale din Ucraina”. Sukhovetsky a servit anterior în armata rusă în timpul operațiunilor din regiunea Caucazului de Nord și din Siria. Marți, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că un general rus - generalul-maior Vitaly Gerasimov - a fost ucis în timpul unei bătălii în apropiere de Harkiv.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu.