Octavian, un ambulanţier român care lucrează în zona Lombardia, spune că transportă zilnic zeci de persoane infectate cu COVID-19. Bărbatul se teme pentru viaţa lui şi spune că ritmul de lucru este infernal, iar spitalul unde lucrează abia mai face faţă cazurilor noi.

Octavian este ambulanţier la un spital mare din zona Lombardia, focarul italian al epidemiei. Bărbatul, de loc din Galaţi, spune că lucreză de mai multe zile la foc continuu. Se teme pentru viaţa lui. Transportă aproape zilnic zeci de oameni infectaţi.

„Astăzi, pentru a ne elibera puţin de stres, facem doar transferuri de la un spital la altul, eu împreună cu colegul meu”, spune Octavian într-un clip video.

„Cel mai mult teamă mi-a fost ieri (duminică-n.r.), pentru că ieri am făcut 13 pacienţi, toţi pozitivi. cred că mai mult ca ziua de ieri nu mi-a fost teamă în nicio zi. Încercăm să ne îmbărbătăm unii pe alţii, dar ieri a fost punctul critic”, povestește ambulanțierul. Octavian spune că spitalul la care lucrează nu mai face faţă numărului mare de cazuri noi, aşa că incinta a fost reorganizată.

„În camera caldă unde intram noi cu ambulanţele, unde se descărcau pacienţii care primeau prim ajutor, au fost nevoiţi să închidă, pentru că nu mai sunt locuri în spital. Se lucrează la ritmuri infernale şi nu ştiu cum o să se termine toată situaţia asta”, mai spune gălățeanul.

Octavian crede că știe și unde au greșit autorităţile italiene în gestionarea crizei.

„Te prezentai la prim ajutor, şi se făcea tamponul, te găsea pozitiv, nu erai grav, te trimitea acasă în carantină. Până au luat decizia să fie transportaţi cu ambulanţa, au trimis pacienţii cu tramvaiul, cu autobuzul, cu taxiul, cu mijloace proprii”, spune ambulanțierul român.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.503 morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 31.506, au anunţat marţi seară autorităţile italiene.

Serviciul de protecţie civilă din Italia a anunţat că numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 2.503, iar până acum s-au înregistrat 31.506 cazuri de coronavirus pe teritoriul italian, informează publicaţia Corriere della Sera.