Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite, sâmbătă dimineaţa, un nou mesaj de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele”.

Zelenski a transmis un mesaj video, sâmbătă dimineaţa, pe Twitter, prin care transmite încredere, putere, şi cere oamenilor să nu creadă ştirile false.

„Nu depunem armele”, afirmă Zelenski, care precizează că rămâne în Kiev. Cei care îi comentează postarea remarcă oboseala de pe chipul președintelui ucrainean și îi spun că este „cel mai bun președinte din lume”.

Lupte intense între armata ucraineană şi trupele ruse au loc în acest moment la periferia estică a oraşului Kiev, anunţă Comisia pentru Comunicaţii Speciale a Ucrainei, conform CNN, citat de Mediafax.

Trupele ruse încearcă să ajungă la Centrala electrică CHP-6, situată în districtul Troieschyna din Kiev, probabil pentru a opri alimentarea cu electricitate a oraşului.

În capitala Ucrainei au fost auzite o serie de explozii şi tiruri de mitralieră în ultimele două ore. Trupele ruse încearcă să pătrundă în capitala Ucrainei dinspre est şi nord.

Conform unor surse citate de presa americană, Statele Unite s-au oferit să îl scoată pe preşedintele Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă şi pentru a continua să conducă ţara în siguranţă.

Volodimir Zelenski a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare. Zelenski a precizat că oficiali ucraineni şi ruşi discută despre locul şi data potenţialelor negocieri.

"Această noapte va fi grea, foarte grea, dar va veni dimineaţa. În această noapte, inamicul va recurge la toate mijloacele de care dispune pentru a ne distruge rezistenţa. În această noapte vor lansa un asalt. Trebuie să perseverăm în această noapte, destinul Ucrainei este decis în această noapte", a declarat preşedintele Ucrainei.

Forţele ucrainene au afirmat sâmbătă că au respins un "atac" nocturn al militarilor ruşi împotriva uneia dintre poziţiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului, scrie AFP, citată de Agerpres.
"Atacul a fost respins", a făcut cunoscut armata terestră ucraineană, într-un mesaj pe contul său de Facebook, fără a oferi mai multe detalii despre locul exact al acestei confruntări. 
Într-un comunicat distinct, armata terestră ucraineană a reafirmat că "luptele grele" au continuat la Vasilkov, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kiev, unde ruşii "încercau să debarce paraşutişti".