Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni pe data de 17 septembrie la Soci cu omologul său rus, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce ministrul de Externe de la Ankara a declarat că cei doi lideri se vor întâlni pentru a discuta despre situația din Siria.

"Da, întâlnirea este posibilă și este pregătită", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Întrebat dacă întâlnirea între cei doi lideri va avea loc la Soci pe 17 septembrie, oficialul rus a răspuns afirmativ, informează agenția Tass.Anterior, Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat că Ankara continue să caute o soluție pașnică pentru provincia siriană Idlib, adăugând că președintele Erdogan va avea discuții pe această temă cu Vladimir Putin, relatează cotidianul Hurriyet.

"Ne vom continua eforturile cu Iranul și Rusia (...) De asemenea, ne vom continua eforturile în cadrul platformelor internaționale", a mai afirmat oficialul turc.

Discuțiile între Putin și Erdogan au loc în contextul în care forțele regimului de la Damasc ar putea lansa o ofensivă în provincia siriană Idlib, ultimul bastion major al rebelilor anti-Assad.

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UN OCHA) estimează că până la 800.000 de persoane ar fi nevoite să părăsească provincia Idlib în cazul unei ofensive a forțelor guvernamentale.