Premierul britanic Boris Johnson a fost abordat miercuri, într-un spital din Londra, de tatăl unui copil bolnav, care i-a reproşat că îngrijirea de care a avut parte copilul său este inacceptabilă şi că serviciul naţional de sănătate a fost distrus.

Johnson se afla într-o vizită la Whipps Cross University Hospital din estul Londrei, când Omar Salem i s-a plâns lui Johnson de îngrijirea de care a avut parte fiica sa de 7 ani în secţia de pediatrie după ce a fost tratată de departamentul de urgenţă. Salem, care s-a descris pe Twitter drept un activist pentru Partidul Laburist de opoziţie, i s-a plâns lui Johnson de întârzierile repetate în secţia în care era internat copilul lui.

„Pur şi simplu este inacceptabil", i-a spus Salem lui Johnson, care asculta impasibil. "Nu există suficient personal în această secţie", a adăugat el.

„Serviciul naţional de sănătate a fost distrus şi acum veniţi aici pentru o oportunitate de presă", a mai spus Salem.

Într-o postare pe Twitter, Salem a elogiat îngrijirea de urgenţă de care a beneficiat fiica sa, dar a spus că fetiţa a aşteptat să vadă un medic timp de mai multe ore când a fost transferată în secţie.