Armata ucraineană afirmă vineri că forțele sale l-au ucis pe generalul-locotenent rus Iakov Rezantsev în timpul luptelor din Chornobaiivka, în regiunea Herson, din sudul Ucrainei.

Armata ucraineană a precizat că Rezantsez era comandantul Armatei 49 de Arme Combinate a Districtului Militar Sudic al Federației Ruse, potrivit CNN.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat afirmația ucraineană.

Încă un ofițer de rang înalt rus ar fi murit după ce a fost atacat de propriii săi oameni, a declarat un oficial occidental, citat de BBC.Ofițerul, comandant al Brigăzii 37 de pușcași motorizați, un colonel, a fost călcat în mod deliberat de propriile trupe ca urmare a dimensiunii pierderilor suferite de brigada sa, a declarat oficialul citat de BBC.

„Acest lucru oferă poate o nouă imagine asupra unora dintre provocările de moral pe care le au forțele rusești", a adăugat acesta.

Cu toate acestea, alte rapoarte au sugerat că acest colonel - al cărui nume este Yuri Medvedev - a suferit răni la picior și a fost evacuat în Belarus.

Kremlinul nu a răspuns încă la aceste afirmații privind cei doi conducători care ar fi pierit în timpul invaziei în Ucraina.

BBC nu a reușit să confirme aceste informații în mod independent.