Atacurile armate din regiunea siriană ocupată de forțele kurde continuă vineri, la scurt timp după punerea în aplicare a acordului de încetare a focului asumat de Ankara, conform mărturiilor reporterilor din regiune.  

Bombardamente și fum eliberat pot fi văzute în jurul orașului sirian Ras al-Ayn, iar sunetele aferente atacurilor pot fi auzite în regiune. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care monitorizează conflictul, a raportat loviri intermitente în Ras al-Ayn și calmarea relativă a conflictului în alte regiuni începând de joi seara. Continuarea conflictului, vineri, vine ca urmare a anunțului făcut joi de comandantul forțelor kurde din Siria, Mazloum Abdi, pentru postul de televiziune pe care gruparea îl deține: „Vom face orice vom putea pentru succesul acordului de încetare a focului”. Totodată, un alt oficial kurd, Razan Hiddo, a transmis că poporul kurd refuză să trăiască sub ocupație turcă.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a confirmat joi seară suspendarea operaţiunilor militare din nordul Siriei. Preşedintele Erdogan, s-a întâlnit joi cu vicepreşedintele american Mike Pence, trimis de preşedintele american Donald Trump pentru a obţine oprirea ofensivei militare turce în nordul Siriei. „Va fi o pauză în operaţiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare -n.red.) din regiunile afectate spre o zonă de securitate. După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistiţiu permanent”, a declarat Mike Pence la Ankara.