Pietre prețioase și bijuterii în valoare de 100 de milioane de dolari au fost furate într-un jaf din California. Acestea erau transportate într-o dubă blindată care a fost atacată pe stradă, potrivit Sky News.

Purtătorul de cuvânt al FBI, Laura Eimiller, a declarat că jaful a avut loc în orașul Lancaster din nordul comitatului Los Angeles. Ea a adăugat că agenția colaborează cu autoritățile locale. Vehiculul blindat transporta încărcătura prețioasă între două expoziții de bijuterii când a fost jefuit, susțin autoritățile. Brandy Swanson, director al companiei de securitate Brink's, care deținea furgoneta, a declarat că au fost luați între 25 și 30 de saci, care conțineau un număr necunoscut de bijuterii.

Estimările privind valoarea transportului variază foarte mult. 18 victime au raportat pierderi de peste 100 de milioane de dolari, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei Brink's a declarat că obiectele au fost evaluate la mai puțin de 10 milioane de dolari.

„Conform informațiilor pe care clienții ni le-au furnizat înainte de a-și expedia articolele, valoarea totală a articolelor dispărute este mai mică de 10 milioane de dolari. Colaborăm cu forțele de ordine și vom rambursa în totalitate clienților noștri valoarea bunurilor care le-au fost furate, în conformitate cu termenii contractului nostru”, a anunțat compania.

Potrivit unui specialist, proprietarii de pietre prețioase și bijuterii obișnuiesc să nu își asigure bunurile la adevărata valoare din cauza costurilor foarte mari.