Gruparea Anonymous revendică responsabilitatea pentru piratarea "continuă" a site-urilor guvernamentale rusești, relatează CNN, în condițiile în care unele site-uri guvernamentale rusești au continuat să nu funcționeze sâmbătă.

Printre site-urile atacate se numără în special Kremlinul și Ministerul Apărării.

"Anonymous are operațiuni în curs de desfășurare pentru a menține offline site-urile guvernamentale .ru și pentru a împinge informații către poporul rus, astfel încât să se  elibereze de mașina de cenzură de stat a lui Putin", a declarat grupul într-un tweet. Vineri, aceleași site-uri rusești au apărut offline pentru o vreme, dar Kremlinul a negat că ar fi fost atacate de Anonymous, potrivit presei de stat. 

Anonymous a declarat că lucrează, de asemenea, "pentru a menține poporul ucrainean online cât mai bine posibil".

Site-ul web al Kremlinului este vizat de atacuri cibernetice, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov pentru agenția de presă de stat TASS. "Atacurile sunt în curs de desfășurare", a declarat Peskov pentru TASS. "[Site-ul] se blochează adesea". Unele site-uri web ale guvernului rus, inclusiv cel al Kremlinului și al Ministerului Apărării, au fost indisponibile pentru a treia zi consecutiv.     
Vineri, aceleași site-uri web rusești au apărut offline pentru o vreme, dar Kremlinul a negat că ar fi fost atacat de Anonymous, potrivit presei de stat.