Peste 400 de personae au fost arestate în Franța, în noaptea de joi spre vineri, a treia în care au avut loc proteste după ce un adolescent a fost împușcat în timpul unui control în trafic.

Potrivit presei locale, 420 de persoane au fost arestate până vineri la ora 3.30, după ce 40.000 de polițiști au fost desfășurați în întreaga țară, de aproape patru ori mai mulți decât cei mobilizați miercuri.

În mai multe orașe, inclusiv în Paris, protestatarii au incendiat mașini, au spart vitrine ale magazinelor, au baricadat străzi și au aruncat cu proiectile în poliție.

În Nanterre, protestatarii au scris „Răzbunare pentru Nahel” pe clădiri și, la lăsarea întunericului, o bancă a fost incendiată.

Proteste au avut loc, printre aletele, și în Lille, Toulouse, Marsilia, Lyon, Pau și Montpellier.

Un avocat al polițistului acuzat că l-a împușcat pe tânărul de 17 ani, cunoscut sub numele de Nahel M, în Nanterre, o suburbie a Parisului, a declarat că acesta și-a prezentat scuzele familiei adolescentului.

Acesta a mai spus că ofițerul nu a vrut să îl ucidă pe tânăr. Polițistul a fost plasat joi sub investigație oficială pentru omucidere voluntară.