Serghei Skripal, un fost spion rus care a fost otrăvit cu o substanță neurotoxică în orașul britanic Salisbury, în luna martie, a fost externat din spital, a anunțat vineri serviciul medical al Marii Britanii.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. „Sunt știri extraordinare că Serghei Skripal s-a simțit suficient de bine încât să fie externat din spital”, a declarat directorul spitalului, Cara Charles-Barks.

„Deși acești pacienți au fost externați, dreptul lor la confidențialitate rămâne valabil și ne oprește din a da mai multe detalii privind tratamentul pe care l-au primit”, au afirmat oficialii spitalului. Iulia Skripal a fost externată din spital la începutul lunii aprilie. Cei doi au fost în stare critică timp de câteva săptămâni, iar medicii se temeau că aceștia ar putea suferi leziuni cerebrale, chiar dacă ar supraviețui.