Fostul cardinal George Pell a fost condamnat ieri la șase ani de închisoare, fiind găsit vinovat de abuzarea sexuală a doi băieți din corul bisericii într-o catedrală din Melbourne, Asutralia.

 

Sentința a fost dată de Curtea de Justiție din Victoria. Fostul cardinal se declară în continuare nevinovat și a făcut apel, acesta urmând să fie judecat în luna iunie.

„În opinia mea, atitudinea dumneavoastră a fost determinată de aroganță. Per total, consider că aveți o culpabilitate morală ridicată în ambele cazuri”, a declarat Peter Kidd, judecătorul care a dat sentința, menționând că există șanse mari ca fostul cardinal, în vârstă de 77 de ani, să își petreacă restul vieții în închisoare.

George Pell a abuzat sexual doi băieți din corul bisericii, în anul 1996, într-o catedrală din Melbourne. La începutul procesului, cardinalul a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile aduse. George Pell, care a ocupat și funcția de trezorier al Vaticanului, a fost pus sub acuzație în luna iunie 2017. Acuzațiile se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, orașul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne și apoi Sydney.

Cardinalul în vârstă de 77 de ani a fost una una dintre cele mai importante personalități din Biserica Catolică, fiind considerat drept al treilea cel mai important oficial de la Vatican.