Membrii echipajului navei Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova, lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră au fost salvați, însă doi dintre ei sunt în stare gravă, informează Agenția Navală a Republicii Moldova. Echipajul este format din cetățeni ruși.

Agenția Navală informează că vineri nava Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovit de un obuz în apele neutre din Marea Neagră, transmite Mediafax..

Potrivit unui comunicat emis la ora 15.10, au fost desfășurate operațiuni de salvare de către autoritățile din Ucraina, membrii echipajului au fost salvați.

Este vorba de 2 membri ai echipajului, aceștia fiind în stare gravă. „Agenția Navală a Republicii Moldova informează că la data de 25.02.2022, nava Millenial Spirit IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei este format din cetățeni ai Federației Ruse”, potrivit ANRM. Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina.