Oficialii locali din orașul asediat Mariupol afirmă că se știe că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atentatul cu bombă de pe 16 martie de la Teatrul Drama.

Se crede că aproximativ 1.300 de persoane s-ar fi adăpostit în clădire, doar 150 de supraviețuitori fiind scoși de sub dărâmături imediat după atac. The Guardian anunță că, potrivit unor surse, majoritatea celor din teatru se ascunseseră de bombardamente sub scenă, iar molozul bloca ieșirea.

În Mariupol nu funcționează niciun serviciu de urgență, iar luptele intense și bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat încercările de salvare.

Într-o declarație de vineri dimineață, un purtător de cuvânt al Consiliului municipal a declarat că poate împărtăși un nou bilanț al victimelor tragediei: „Din păcate, începem această zi cu vești proaste. De la martori oculari, se pare că aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic din Mariupol ca urmare a unui bombardament venit dintr-un avion rusesc. Până în ultima clipă, vreau să cred că toată lumea a reușit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii în momentul acestui act terorist spun altceva”.

Declarația continuă astfel: „Teatrul Drama a fost distrus cu cinism de către mesagerii «lumii rusești». Acești fasciști ai secolului XXI nu au fost opriți nici de inscripția uriașă CHILDREN, nici de declarațiile oamenilor înșiși că acolo se aflau doar oameni pașnici - femei, copii, bătrâni”.

Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiți peste 1.000 de persoane, a fost bombardată pe 16 martie. Kremlinul a negat bombardarea teatrului.