Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte să fie împușcat mortal de poliție.

 

Printre morți se numără și un ofițer de poliție care nu se afla în timpul serviciului. Un alt polițist a fost rănit grav. Bilanțul morților, despre care poliția a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depășind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali. Duminică noaptea, mii de oameni panicați au fugit, împiedicându-se unii de alții, în timp ce ofițerii de poliție ajunşi la fața locului încercau să îl localizeze și să îl ucidă pe atacator. Mulți dintre cei aflați la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac.

Poliția l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, din orașul Mesquite, statul Nevada, iar motivația suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se știe ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliței. Poliția a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua mașini care îi aparțineau suspectului. Joseph Lombardo, șerif al poliției din Las Vegas, a confirmat identitatea suspectului. Conform mai multor martori, în timpul unei melodii, s-a auzit deodată cum o armă automată era descărcată în mulțime. Pentru un moment s-a instalat liniștea după care a început vacarmul. Sute de oameni au început să fugă de gloanțe. Anchetatorii au confirmat că atacatorul a tras de la etajul 32 al hotelului din apropierea locului în care avea loc festivalul. Potrivit poliției, Paddock ar fi acționat singur și se presupune că nu ar fi avut niciun fel de legături cu vreo grupare militantă.