„Serialul Westworld” conduce în lista nominalizărilor la categoria dramă pentru Premiile Emmy 2017, actorii britanici Sir Anthony Hopkins și Thandie Newton numărându-se printre nominalizați. „Westworld” a acumulat 22 de nominalizări, în timp ce emisiunea de comedie „Saturday Night Live” are 22.

 

Serialele „Stranger Things” și „Feud: Bette and Joan” se plasează pe locul al doilea, cu câte 18 nominalizări fiecare, urmate de serialul de comedie „Veep”, cu 17. Printre alți actori nominalizați se numără Ewan McGregor, Riz Ahmed și Matthew Rhys, cu câte două nominalizări fiecare.

Printre alte nume mari de pe lista Premiilor Emmy 2017 se află câștigătoarea premiului Oscar Viola Davis, nominalizată pentru rolul din „How To Get Away With Murder”, dar și Nicole Kidman și Reese Witherspoon, ambele pentru rolurile din „Big Little Lies”. Susan Sarandon și Jessica Lange, care le-au interpretat pe legendarele actrițe de la Hollywood Bette Davis, respectiv Joan Crawford în „Feud: Bette and Joan” au fost și ele nominalizate. Actrița Carrie Fisher a primit o nominalizare postumă pentru rolul său din „Catastrophe” de pe postul Channel 4, iar Benedict Cumberbatch este nominalizat pentru „Sherlock: The Lying Detective.”

Și actorul american Robert De Niro, în rolul infractorului Bernie Madoff din „The Wizard of Lies” se află pe lista nominalizărilor. The Crown și „The Handmaid's Tale” - așteptate să se afle printre serialele aspirante pentru pozițiile de cele mai bune programe tv pentru secțiunea dramă-au fiecare câte 13 nominalizări. Cele două seriale au nominalizări pentru vedetele Claire Foy și Elisabeth Moss, nominalizate pentru cea mai bună actriță în rol principal. Thandie Newton a fost nominaliză pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul său din "Westworld", în care joacă rolul unei matroane de bordel în parcul de distracții Westworld, populat cu roboți umanoizi, bazat pe filmul cu același nume al lui Michael Crichton din 1973.

Cinci din cele șapte nominalizări au mers către seriale noi, inclusiv către This Is Us al rețelei NBC, primul serial al unei rețele majore de știri care intră în această categorie, după anul 2011. Noul sezon HBO al „Game of Thrones” nu este nominalizat la Emmy 2017 pentru că debutează prea târziu pentru a fi eligibil pentru competiția din acest an.

În ciuda acestui fapt, HBO deține cele mai multe nominalizări la Emmy de-a rândul anilor, cu nu mai puțin de 110, urmat de Netflix cu 91 și NBC cu 60.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul celei de-a 69-a ceremonii a Galei Premiilor Emmy, ce va avea loc pe 17 septembrie, și va fi prezentată de comediantul Stephen Colbert. Academia de Televiziune din Los Angeles organizează anual, în septembrie, gala Premiilor Emmy.