Președintele SUA, Joe Biden, s-a declarat „indignat” de atacul asupra spitalului din Gaza și a sugerat că responsabilitatea tragediei aparține organizației Hamas. Se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de voi, i-a spus Biden, premierul israelian, potrivit Reuters.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri că Washingtonul va oferi Israelului tot ce are nevoie pentru a se apăra în timpul războiului împotriva grupului Hamas.

Biden se află în Israel și s-a întâlnit deja cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Președintele SUA a declarat că Hamas este mai rău decât Statul Islamic pentru uciderea civililor israelieni în atacul surpriză din 7 octombrie.

Joe Biden s-a declarat „trist și indignat" de explozia produsă marți la un spital din Fâșia Gaza, care, potrivit Hamas, a ucis sute de persoane.

„Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de voi. Dar sunt mulți oameni care nu sunt siguri, așa că avem multe, trebuie să depășim multe lucruri", a spus Biden în timpul discuției cu Netanyahu.

Israelul spune că explozia a fost cauzată de o rachetă palestiniană defectă, dar Hamas neagă acest lucru. Forţele armate israeliene (IDF) au făcut publică o înregistrare a convorbirii dintre doi terorişti Hamas. Din conţinutul convorbirii reiese că rachetele care au lovit spitalul au fost trase dintr-un cimitir aflat lângă spital, lovind imobilul plin de răniţi şi refugiaţi.

Pe de altă parte, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a cerut iercuri Occidentului să-şi unească forţele pentru a învinge Hamas, după ce masacrul comis de organizaţia extremistă palestiniană la 7 octombrie a arătat „răul pur" al grupării, relatează DPA.

Netanyahu a declarat că „lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas", comparând organizaţia militantă care conduce Fâşia Gaza cu naziştii şi reţeaua teroristă Stat Islamic (SI). Hamas a comis cele mai grave crime din Israel, a spus Netanyahu. Au fost violate femei, au fost decapitaţi soldaţi şi au fost ucişi copii, a adăugat el.

„Imaginaţi-vă, domnule preşedinte, frica şi panica acelor copilaşi în ultimele lor clipe, când monştrii le-au descoperit ascunzătorile secrete", i-a spus premierul israelian lui Biden.

„Vom învinge Hamas şi vom elimina această ameninţare teribilă din vieţile noastre", a spus Netanyahu.

Biden este primul preşedinte american din istorie care vine în Israel pe timp de război, a adăugat el, spunând că acest lucru este „profund, profund emoţionant."

„Vă mulţumesc că sunteţi alături de Israel astăzi, mâine şi întotdeauna", a mai afirmat Netanyahu.