Mai multe manifestări dedicate Zilei Naționale a Franței vor avea loc la Oradea, miercuri, 10 iulie. Programul va debuta la ora 11.00, cu depunerea unei jerbe de flori la placa comemorativă a generalului Henri Mathias Berthelot de la Gara Oradea.

 

Ziua Națională a Franței va fi marcată mai devreme la Oradea, miercuri, 10 iulie, printr-o serie de manifestări, care se vor desfășura după următorul program: de la ora 11.00, depunerea unei jerbe de flori la placa comemorativă a generalului Henri Mathias Berthelot de la Gara Oradea; la ora 11.20, depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor Francezi din Parcul 1 Decembrie; ora 11.45, depunerea unei jerbe de flori la bustul geografului Emmanuel de Martonne din Parcul 1 Decembrie; ora 12.00, simpozion cu tema: „Personalități franceze care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri”, eveniment ce se va desfășura în sala mare a Prefecturii Bihor.

Manifestările sunt organizate de: Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, prin col. (r)., ing. Dan Poinar, președinte, în colaborare cu Universitatea Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Asociația Cavalerilor de Clio și Fundația Franco-Română.