La împlinirea a 87 de ani de la înființare, vineri, 1 septembrie, Detașamentul 1 de Pompieri Oradea își va deschide porțile, pentru a sărbători alături de cei în slujba cărora se află, Ziua Subunității.

Astfel, în cadrul Zilei Porților Deschise, organizată în intervalul orar 10.00-14.00, la sediul subunității, situat pe strada Avram Iancu, nr. 9, pompierii Detașamentului vor prezenta vizitatorilor tehnica de luptă, echipamentele și accesoriile utilizate în misiunile operative și vor desfășura exerciții demonstrative specifice, familiarizându-i, totodată, pe cei prezenți, cu măsurile de prevenire a situațiilor de urgență și comportamentele adecvate în cazul producerii unor astfel de evenimente. 

În slujba a peste 200 000 de bihoreni

„Data de 1 septembrie reprezintă un moment de referință în istoria pompierilor bihoreni, întrucât, în această zi, în anul 1936, cu acordul autorităţilor locale şi în concordanţă cu prevederile legislative, lua fiinţă Compania Pompieri Oradea – actualmente Detașamentul 1 Oradea, având în componenţă un căpitan, doi subofiţeri  şi 20 oameni de trupă.

Raionul de intervenţie în care pompierii Detașamentului 1 Oradea își desfășoară în prezent misiunile de protejare a vieții și bunurilor cetățenilor se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 560 de kilometri pătraţi, fiind format din 31 de localităţi şi o populaţie de circa 228.650 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă.

1.870 de misiuni desfășurate

„În primele opt luni ale acestui an, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au desfășurat 1.870 de misiuni, din care: 117 operaţiuni de stingere a incendiilor, 55 de misiuni de salvare a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuinţe, 150 de intervenții la alte situații de urgență (înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, inundații, evenimente publice de amploare etc.), 163 de misiuni de asigurare/supraveghere la locul producerii unor situații de urgență, de salvare animale și alte intervenții, 1145 de intervenții SMURD  și 132 de exerciții și misiuni de recunoaștere în teren. 

În urma misiunilor desfășurate în acest an, pompierii Detașamentului 1 Oradea au salvat 25 de persoane și bunuri în valoare de peste 53.890.000 lei”, arată purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, lt. col. Camelia Roşca.