Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor, Organizația din Oradea, colaborează de ani buni cu Fundaţia Learning Enterprises din SUA. În urma acestei colaborări, Fundaţia americană trimite studenţi voluntari de la universităţi prestigioase din lume, pentru a le preda copiilor limba engleză. Anul acesta, în România au sosit tineri americani care, pe timpul verii, predau limba engleză în Oradea și Bihor, dar și în țară.

 

15 studenți voluntari, în Bihor
Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor - Organizația din Oradea, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 11, din Oradea, a organizat miercuri, 5 iulie, la sediul instituției, o conferință de presă, având ca scop prezentarea programelor organizate în această instituție de învățământ, pe timpul vacanței, pentru copii: curs de limba engleză, ateliere de creație, program de sport. Conferința a fost susținută de: Ildiko Szanto, directorul SISC - Filiala Oradea, precum și de două cadre didactice ale școlii: Perecz Simo Annamaria și Vass Annamaria. Subiectul central al discuțiilor a fost cursul de limba engleză, organizat de Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor - Organizația din Oradea, în colaborare cu Fundaţia Learning Enterprises din SUA.

Cursul se organizează de două ori pe an, câte trei săptămâni, și se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Programul se numește Learning Enterprises, iar Popa Kinga este coordonatorul programului pe România.

„Cursul se adresează elevilor care doresc să-și îmbunătățească nivelul de limba engleză. Este un curs ce încurajează exprimarea liberă și stimulează creativitatea. Programul se desfășoară în școli, parohii sau la sediul asociației. În Bihor, sunt, în prezent, 15 studenți voluntari, dintre care trei predau în Oradea - la Școala Gimnazială nr. 11 Oradea, la Biroul Coworking și la Fundația Creștină Diakonia, Filiala Oradea”, a spus Ildiko Szanto, directorul SISC - Filiala Oradea, miercuri, în cadrul conferinței de presă.

Potrivit acesteia, cursul se desfășoară în Oradea, Săcueni, Sălard, Otomani, Cheșereu, Sălacea, Sîniob, Diosig, Suplacu de Barcău, Episcopia Bihor, Valea lui Mihai, iar în țară, în Corund, Odorheiu Secuiesc, Vârșolț, Dobra și Cristuru Secuiesc.

80 de cursanți, la Școala Gimnazială nr. 11

La Școala Gimnazială nr.11 din Oradea, este al treilea an în care se organizează cursul de limba engleză pentru copii, pe trei grupe, între orele 9.00 și 12.00. Aproximativ 80 de copii participă la aceste ore, cel mai mic cursant având 4 ani, iar cel mai mare, 17.  La această instituție, studenta voluntară care îi inițiază pe copii în tainele limbii engleze este Kirsten Tiroly, de la Temple University, una dintre cele mai mari universități din SUA.

„Am venit din Philadelphia, Pennsylvania, Statele Unite. Mă aflu pentru prima oară în România, și sunt foarte încântată de oameni, de arhitectură, dar și de mâncarea de aici, care e foarte bună. Programul este unul folositor atât pentru cei care doresc să învețe limba engleză, cât și pentru cei care doresc să-și exerseze cunoștințele deja acumulate”, a spus studenta americană la conferința de presă.

„Este al treilea an în care acest program se derulează în școala noastră. În organizarea cursului, ne-a ajutat foarte mult doamna director adjunct, Ramona Lucaciu. Avem aproximativ 80 de copii înscriși la curs, pe trei grupe. Mai avem locuri libere la grupa mică și la grupa mare, la grupa mijlocie fiind ocupate toate locurile”, a precizat prof. Perecz Simo Annamaria, adăugând că la aceste cursuri se mai pot face înscrieri la tel. 0742/99.67.92.

Cursul propune o abordare practică și interactivă a învățării limbii engleze. Într-o atmosferă relaxată, potrivită perioadei de vacanță, cursanții participă la activități comunicative, menite să le îmbunătățească gramatica și vocabularul, dar și abilitățile de exprimare orală în limba engleză. Toate acestea vor fi puse în practică prin elaborarea unor proiecte de grup pe teme variate, adaptate vârstei și ariilor de interes ale cursanților. Metodele de învăţare folosite iau în considerare stilurile diferite de învăţare ale copiilor și toate cursurile sunt dezvoltate pentru a contribui la succesul copiilor şi tinerilor.

„Programele noastre sunt create de organizatorii programului în învăţarea limbii engleze şi sunt predate de studenți din diferite facultăți renumite din lume. Toate activităţile, cântecele, animaţiile şi jocurile sunt compuse şi produse special pentru a le oferi cursanţilor o experienţă provocatoare şi distractivă, care facilitează reţinerea vocabularului”, a conchis Ildiko Szanto, directorul SISC - Filiala Oradea.