Aula Magna a Universităţii Oradea a găzduit marţi, 7 decembrie, lansarea volumului aniversar Avram Iancu - o viaţă de erou, de Silviu Dragomir. Volumul a fost prezentat de de PS Virgil Bercea, şi prof. unvi. dr. habil Constantin Bungău, rector al universităţii.

Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Centrul de Studii Interdisciplinare Silviu Dragomir, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Oradea și Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Editura Școala Ardeleană a organizat în Aula Magna a Universității din Oradea lansarea volumului aniversar „AVram Iancu – o viaţă de erou” de Silviu Dragomir, cuvânt de prețuire Ioan-Aurel Pop, prefață de Liviu Maior, ediție îngrijită, studiu introductiv și notă asupra ediției de Ioan Bolovan și Sorin Șipoș publicată cu sprijinul Editurii Școala Ardeleană și a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Despre volum au vorbit PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, Prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, rector al Universității din Oradea, Prof.univ.dr.habil. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal și Prof.univ.dr.habil. Sorin Șipoș.

Cei prezenți la eveniment au primit câte un exemplar gratuit din partea editorilor și a organizatorilor evenimentului.