84 de copii de toate vârstele, din toate colțurile țării, au luat cu asalt, în weekend, Oradea, pentru a participa la a patra ediţie a Festivalului Star Vivere Music Revolution. Prestația micuților a fost evaluată de un juriu profesionist exigent, prezidat de Mihai Alexandru.

Pe scena Teatrului Regina Maria - Szigligeti Szinhaz, au urcat copii şi adolescenţi din toată ţara, cu vârste între 4 şi 21 de ani, încadraţi în şase grupe. Cei mai mulți concurenți au fost la categoriile 8-10 ani și 11-13 ani. Startul concursului s-a dat sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 14.00, în faţa unui juriu alcătuit din vedete de primă mână. În premieră, Cezar Ouatu şi Alin Pascal au fost prezenţi în Oradea, alături de juraţii Nico, Mihaela Tatu, Doina Bentu şi Ovidiu Lazăr. Preşedintele juriului a foste Mihai Alexandru.

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 11.00, a avut loc, în sala de conferinţe a Hotelului Continental, un open meeting în cadrul căruia concurenţii şi părinţii au aflat de la membrii juriului care sunt concluziile ediţiei. De la ora 15.00, la Teatrul Regina Maria, a avut loc decernarea premiilor. În cadrul galei de premiere au susţinut recitaluri Cezar-The Voice, Alin Pascal, Nico, Ovidiu Lazăr şi Ela Trandafir – marea câştigătoare de anul trecut.

„Țin să mulțumesc partenerilor noștri oficiali, autorităților care ne-au sprijinit și în acest an înțelegând dorința noastră de a impune Oradea pe harta muzicii pentru copii și tineret, oferind copiilor, părinților, juriului, dar și celor interesați de un astfel de eveniment, imaginea unui oraș tânăr, deschis spre artă, cu mare potențial turistic, un oraș interesat de educația și cultura tinerilor săi și nu numai. Mulțumim Teatrului Regina Maria, mulțumim sponsorilor noștri fideli, dar și celor care ni s-au alăturat în acest an și, bineînteles, mulțumesc familiei Vivere, pentru implicare, dând dovadă și în acest an de ambiție, curaj, devotament și multă iubire!”, a spus Valeria Dinu Miscutia, organizatoarea evenimentului.

Încă de la prima ediţie, Festivalul Star Vivere Revolution a fost cotat ca unul din cele mai importante evenimente de gen. Un festival frumos, în care competiţia este acerbă. Evenimentul s-a remarcat şi prin unicitate, atât în ce priveşte condiţiile de desfăşurare, cât şi facilităţile oferite concurenţilor şi însoţitorilor.

Intrarea publicului la concurs sau la gala de premiere a fost gratuită. Partenerul evenimentului a fost Teatrul Regina Maria.