În Centrul pentru Cultura și Civilizaţia Gustului din Cetatea Oradea,  azi, 8 octombrie, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei internaţionale „Via, vinul şi bucuria de a trăi”.

 

Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) organizează, în parteneriat cu Summit Agro România și Asociaţia pentru Civilizaţia şi Cultura Vinului „Millesime”, concursul internațional de artă fotografică „Via, vinul și bucuria de a trăi”, dotat cu premii în bani și medalii. Concursul este organizat sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică și este dedicat Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc. La proiect au participat membri creatori ai AIEFA din mai multe țări din Europa, SUA, Africa, respectiv ai celor 62 de organizații partenere ale acestuia din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu, cu un număr nelimitat de imagini care se încadrează în genericul concursului internațional.

Cele peste 300 de lucrări au fost jurizate de către un juriu format din dr. Patricia Știrbu, preşedinte „Summit Agro” România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova, artistul fotograf Ștefan Tóth István, preşedintele juriului și dr. Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei pentru Civilizaţia şi Cultura Vinului „Millesime” Oradea. Fotografiile acceptate și premiate vor fi expuse în Centrul Expozițional din Cetatea medievală Oradea. Toate imaginile acceptate și premiate se pot viziona pe site-ul www.eurofotoart.com.

Vernisajul expoziției dedicată Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc, precum și înmânarea festivă a premiilor vor avea loc duminică 8 octombrie, ora 18.00, în Centrul pentru Cultura și Civilizatia Gustului, în Cetatea Oradea (corpul I), unde vor fi expuse și fotografiile premiate. Cu această ocazie, va fi lansat și albumul color, apărut cu sprijinul financiar Summit Agro România și în îngrijirea editurii „Euro Foto Art”.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional. Invitații serii sunt artiștii Rock Filarmonica Oradea Florian Chelu Madeva (chitară) și Alexandrina Chelu-Schorr (voce), care vor interpreta piese ale compozitorului Florian Chelu Madeva.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului în zilele de lucru, între orele 16.00 – 20.00, iar în zilele de luni şi miercuri, între orele 9.30 – 13.30. Accesul în galeriile Centrului Expozițional EFA Oradea este gratuit.

O selecție din lucrările acceptate și premiate vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va fi vernisată în data de 19 octombrie, și în Centrul Expozițional FIAP Ujhorod – Ucraina, situată în Cetatea medievală din localitate.